GRATIS THUISBEZORGD (NL & BE) VANAF €59,95

100% VEGAN 

EN PROEFDIERVRIJ

MADE IN HOLLAND

Verantwoordelijkheid & duurzaamheid

Mooi van buiten én van binnen

Al onze producten zijn vegan en in Nederland geproduceerd volgens de kwaliteitseisen van Good Manufacturing Practices. Wij testen niet op dieren en vermijden de schadelijke actieve uithardingsstof TPO, die je helaas bij andere gellakmerken nog vaak tegenkomt.

Alle UV-gels en gellakken van Yinger zijn 15-free! Ons doel is om alleen nagelproducten te maken met de veiligste ingrediënten die er zijn. Het is moeilijk om natuurlijke/biologische nagelproducten te produceren maar we hebben een manier gevonden om UV-nagelproducten te maken zonder de 15 meest giftige chemicaliën. Ontdek onze 15-free (en HEMA-DI-Hema-vrije) UV-gels en breid je collectie uit met bewezen veiligere nagelproducten

Toxic Trio:

Deze drie chemicaliën, die vaak in nagelproducten worden gebruikt, werden voor het eerst als giftig geïdentificeerd. De volgende drie chemicaliën kunnen op de lange termijn schadelijke gevolgen voor de gezondheid voor u of uw klant hebben.

  1. Dibutylftalaat (DBP) 
   Dit ingrediënt wordt vaak gebruikt in nagellak en cosmetica. Het is een weekmaker die wordt gebruikt om te voorkomen dat de lak gaat schilferen en barsten. Het is bewezen dat weekmakers kankerverwekkend zijn. De stof wordt ook in verband gebracht met problemen met de lever, de nieren en het voortplantingssysteem.
  2. Formaldehyde
   Dit ingrediënt wordt gebruikt als conserveermiddel in UV-gel. Deze chemische stof geeft UV-gels een sterke geur en kan allergische reacties, ademhalingsproblemen en misselijkheid veroorzaken. Formaldehyde is een bewezen kankerverwekkende stof.
  3. Tolueen
   Deze chemische stof wordt gebruikt om de kleur te helpen opschorten en een gladde afwerking te verkrijgen. Tolueen is niet geclassificeerd als kankerverwekkend, maar het is bewezen dat het schadelijk is voor het centrale zenuwstelsel. Veroorzaakt vermoeidheid, duizeligheid en misselijkheid! Daarom gebruiken we het giftige trio niet in onze UV-gels

5-free:

Zo! Het giftige trio is verdwenen! Wat is het volgende? 5-free! In 5-free UV-nagelproducten zijn nog 2 giftige, schadelijke chemicaliën uitgesloten:

   1. Formaldehydehars Deze chemische stof voegt glans en hardheid toe aan nagelproducten. Het zorgt er ook voor dat de UV-gel beter aan de nagel hecht. Formaldehydehars is een bekend huidallergeen en het is bewezen dat het dermatitis veroorzaakt.
   2. Kamfer Dit ingrediënt wordt gebruikt om meer glans en elasticiteit aan UV-gels toe te voegen. Blootstelling aan hoge concentraties Kamfer kan huidirritaties, hoofdpijn, duizeligheid of misselijkheid veroorzaken.

15-free:

Sinds 5-free UV-gels populair werden, zijn er nog meer schadelijke ingrediënten aan de 5-free-lijst toegevoegd. 10 om precies te zijn. Met trots kunnen wij zeggen dat al onze UV-gels 15-free zijn! Vrij van DBP, Formaldehyde, tolueen, Formaldehyde Hars, Kamfer en de 10 onderstaande chemicaliën:

   1. Aceton
    giftig van aard. Een kleine hoeveelheid aceton kan huid- of oogirritatie, hoofdpijn, duizeligheid of misselijkheid veroorzaken. Blootstelling aan hoge concentraties kan bewustzijnsverlies veroorzaken en kan zelfs fataal zijn.
   2. Bisfenol A
    Deze chemische stof kan verschillende allergische huidreacties veroorzaken of de ogen of luchtwegen irriteren. Het kan zelfs het voortplantingssysteem aantasten.
   3. Ethyltosylamide
    Is een weekmaker die helpt bij het vergroten van de hechting en de duurzaamheid van UV-gels. Kan irritaties aan de huid/ogen of disfuncties op reproductief niveau veroorzaken. Ethyltosylamide is in Europa verboden in producten voor persoonlijke verzorging (inclusief UV-gels) vanwege de antibiotische eigenschappen en resistentie ervan.
   4. Glycolether
    Blootstelling aan glycolether kan irritaties aan de luchtwegen, hoofdpijn, misselijkheid, tijdelijke vertroebeling van het hoornvlies of huidirritaties veroorzaken. Het kan zelfs schadelijk zijn voor ongeboren baby's tijdens de zwangerschap.
   5. Nonylfenolethoxylaat
    Deze chemische stof kan ernstig oogletsel en huidirritatie veroorzaken. Blootstelling aan nonylfenolethoxylaat kan hormonale problemen veroorzaken.
   6. Parabenen
    Parabenen worden gebruikt om de groei van schadelijke bacteriën en schimmels in cosmetische producten te voorkomen. Parabenen zijn in verband gebracht met een verhoogd risico op hormonale problemen en allergische reacties. Al onze UV-gels zijn parabenenvrij!
   7. Styreen
    Styreen is giftig van aard. Styreen kan hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en irritatie van de luchtwegen veroorzaken. Styreen is in verband gebracht met huidirritaties.
   8. Sulfaten
    Sulfaten kunnen worden geoxideerd tot zwavelzuur, een bijtende stof. Blootstelling aan hoge concentraties sulfaten kan longproblemen of dermatitis veroorzaken.
   9. Trifenylfosfaat (TPHP
    Is een weekmaker die wordt gebruikt om de flexibiliteit en levensduur van UV-gels te verbeteren. De blootstelling aan TPHP is in verband gebracht met endocriene effecten en reproductieve toxiciteit.
   10. Xyleen
    Een oplosmiddel dat wordt gebruikt om UV-gels uit te dunnen – of om te voorkomen dat het product glibberig wordt. Xyleen veroorzaakt de doorgaans sterke geur van nagelproducten. Xyleen is een bekend allergeen dat oog- en huidirritaties, hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid kan veroorzaken.

Wij beseffen dat we als merk een verantwoordelijkheid dragen om kwaliteit in de meest complete manier van het woord te benaderen. Beleving, bewustwording en een betere toekomst spelen daar een grote rol in.

Maximaal lakplezier, minder milieu-impact
Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom kiezen we bij Yinger voor de natuurvriendelijke opvulchips van Renatur® Bio: antistatisch, vervaardigd uit zetmeel en wateroplosbaar. Deze beschermers vangen stoten en schokken op, zodat je lakjes en producten piekfijn arriveren. Na het uitpakken mogen ze mee in de GFT afvalbak of kun je ze in een ander pakket verwerken. Zo dragen we samen een steentje bij aan een beter milieu.


Heb je vragen over onze producten, beleid of heb je een idee over hoe we ons nog duurzamer door de wereld kunnen bewegen? We horen graag van je, neem gerust contact op.

 

 

 

Als je cookies accepteert kun je Yinger.nl makkelijker gebruiken, vind je sneller wat je zoekt en zie je meer relevante informatie. Wil je cookies accepteren? OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy » Privacy Verklaring