GRATIS THUISBEZORGD (NL & BE) VANAF €59,95

100% VEGAN 

EN PROEFDIERVRIJ

MADE IN HOLLAND

Gescheurde nagels repareren: In 4 simpele stappen

Een gebroken of gescheurde nagel kan in principe geen kwaad, maar het is wel vervelend. Een nagel met een klein scheurtje voelt vaak onprettig aan en je kleding kan eraan blijven haken. Het wordt wel een lastig verhaal als je nagel ver in is gescheurd of je zelfs een deel van je nagel mist. Het nagelbed komt dan bloot te liggen. Je nagelbed is een gevoelig deel van je vinger dat normaal gesproken beschermd wordt door je nagel. Wanneer je nagelbed dus openligt en je je vinger ergens tegenaan stoot, kan dat extra pijnlijk aanvoelen. Een extra bijkomend risico is het bloeden van de huid. Je kunt je nagels en vingers beschermen door je gebroken nagel snel te repareren. Zo voorkom je dat je nagel verder inscheurt of helemaal afbreekt. Hieronder lees je hoe je een gescheurde nagel het beste kan repareren.

1.     Stap 1: Handen wassen

Bij een gescheurde nagel is goede hygiëne erg belangrijk. Vooral als je een gescheurde nagel hebt als gevolg van een klusje waarbij bacteriën onder je nagels terecht kunnen komen. Spoel je handen allereerst altijd goed af, was je handen daarna met zeep en week je hand tot slot eventueel een kwartiertje in zoutoplossing. Zo voorkom je ontstekingen.

 

2.     Stap 2: Knip je nagels zo kort mogelijk

Laat je handen en nagels goed drogen voor je verder gaat met deze stap. Als je vinger- of teennagel inscheurt of afbreekt wil je niet dat je ergens achter blijft haken. Zorg er daarom voor dat je je nagel zo kort mogelijk afknipt, zonder tot op het nagelbed te knippen. Knip zo recht mogelijk zodat de nagel ook weer recht aangroeit. Weersta de verleiding je lange, gescheurde nagel niet af te knippen. Hoe zonde het ook is, het kort knippen hoort bij een gespleten nagel repareren.

 

3.     Stap 3: vijl je nagels

Om de kans op verder inscheuren te voorkomen kun je je nagel licht bijvijlen. Doe dit bijvoorbeeld met de Yinger Frisky File. Door het vijlen van je nagels verklein je de kans dat deze ergens achter blijft haken. Daarnaast zal de nagel op deze manier weer op een mooie manier terug groeien. Vijl voorzichtig zodat je je nagelbed niet beschadigt. Lukt het niet goed om bij te vijlen? Laat het dan achterwege en bedek je nagel met een pleister. Zo voorkom je ook dat je nergens achter blijft haken. De volgende stap is de scheur in je nagel repareren!

 

4.    Stap 4: reparatie van je gescheurde nagel

Als je een scheurtje in je nagel hebt en bang bent dat je nagel verder inscheurt, kun je je nagel na bovenstaande stappen repareren met blanke lak en een gaasje. Breng het gaasje altijd aan met een pincet en zorg voor schone handen voor je begint. Knip een steriel gaasje op maat van je nagel en lak je gebroken nagel één keer met blanke lak. Leg het gaasje erop voor de lak gedroogd is, en lak daarna nogmaals over het gaasje heen. Dit kun je meerdere keren doen. Je gescheurde nagel is dan goed beschermd tegen stoten en scheuren. Onder het gaasje kan je nagel gewoon weer aangroeien.

Tip: geen gaasjes in huis? Knip dan een gaasje van een schoon en ongebruikt theezakje! Een gescheurde nagel repareren is makkelijker dan je denkt.

Let op! Repareer je nagel alleen op bovenstaande wijze als er geen sprake is van een open wond. Is je nagel bijna in het geheel van je vinger of hand af? Houdt je nagel dan goed schoon en leg een pleister of verband aan op je vinger of teen. Twijfel je over de staat van je nagel? Laat je vinger dan even nakijken bij de huisarts. Hij of zij kan je tips geven over de verzorging.

 

Handen met rode gelakte gelnagels

 

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Je kunt gebroken of gescheurde nagels tegengaan door goed voor je nagels te zorgen. Eet gezond en zorg ervoor dat je voldoende calcium binnenkrijgt. Daar worden niet alleen je nagels maar ook je botten sterker van. Een goede handcrème of nagelriemolie helpt je nagels ook gezond te blijven. Meer tips? Lees hier de beste tips voor optimale nagelverzorging!

 

Gel nagellak van YingerGelakte nagels met print

Blijf je last hebben van gebroken nagels? Dan kunnen gelnagellak extra bescherming bieden. Deze kun je niet alleen in een salon, maar ook thuis aanbrengen. Gel nagellak breng je over je eigen nagels aan. Gelnagellak maakt je nagel bijzonder sterk en geeft je direct een verzorgd uiterlijk. De gellak komt in veel verschillende kleuren, van neutrale kleuren tot glitters tot felle kleuren. Zo past er altijd een bij jou.

Benieuwd naar de gellak? Yinger Cosmetics heeft een ruim assortiment gellak en gellak sets. Zo kom je altijd verzorgd voor de dag en zijn je nagels extra beschermd. Met de juiste gellak lamp erbij zorg je ervoor dat jouw nagels altijd van salonkwaliteit zijn. 

Als je cookies accepteert kun je Yinger.nl makkelijker gebruiken, vind je sneller wat je zoekt en zie je meer relevante informatie. Wil je cookies accepteren? OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy » Privacy Verklaring